Agenda

Evenement details:

 • do
  11
  jan
  2024
  do
  07
  mrt
  2024

  rouwgroep

  18.30 -20.30 uurEC-TV Groningen

  In Groningen (https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie , aan de Canadalaan 10) bied ik deze kleinschalige groep aan.

  Data: januari - maart 2024, op donderdag,  tijd: half 7 tot half 9

  Inhoudelijk: de kleinschalige groep is gericht op het plaats geven aan onverwerkt verlies door overlijden van een dierbaar persoon,  dat nog  een negatieve invloed heeft op het dagelijks leven.  Het kan ook gaan om recent verlies. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.   Talent is niet nodig!

  Er worden werkvormen aangedragen voor  de hele groep, die individueel worden uitgewerkt.    Het werk wordt met de deelnemers  besproken.  Er wordt gewerkt met klei,  verf, krijt , houtskool,  tekenmateriaal, papier,  collagemateriaal,  foto's,  stof van speksteen, enzovoort.  Er wordt  ook gewerkt  aan de hand van muziek, verhalen, gedichten of kunstafbeeldingen.

  Praktisch: het gaat om 8 bijeenkomsten van 2 uur, op de donderdagavond (half 7-half 9).  Kosten: 55 euro per keer.  Kosten kunnen soms worden gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Het is de bedoeling om alle sessies te volgen vanwege een opbouw in de werkvormen. Het is een gesloten groep, dat wil zeggen dat er tijdens het aanbod geen nieuwe mensen "instromen".

  Voor vergoeding via de aanvullende verzekering: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Voor informatie of aanmelden: contact@heliostherapie.nl

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  “Ik vond het fijn om te horen dat anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam.”

  “Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten.”

  “Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het samenzijn met de groep heeft mij bijzonder goed gedaan”

  "Fijn om het gevoel van verdriet in een werkstuk te verwerken aan de hand van opdrachten"