Agenda

 • wo
  01
  jan
  2020
  ma
  06
  apr
  2020
  drachten

  In verband met de corona crisis is de praktijk voor face to face contact gesloten. Wel is de praktijk telefonisch bereikbaar en kan zorg worden voortgezet via beeldbellen en thuisopdrachten.

   

 • di
  21
  jan
  2020
  di
  31
  mrt
  2020
  16.15-17.45Helios Drachten

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, bedoeld om zelfvertrouwen op te bouwen en sociale vaardigheden te versterken. Er wordt gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

 • do
  05
  mrt
  2020
  do
  30
  apr
  2020
  18.30 uurExpertisecentrum Trauma & Verlies Groningen

  Op donderdag 6 februari 2020 start een rouwgroep op basis van beeldende therapie. Deze rouwgroep is bedoeld voor mensen die kampen met gecompliceerde rouwklachten na het verlies van een dierbare.

  De combinatie van actief zichtbaar maken op persoonlijke wijze en delen met lotgenoten maakt deze groep bijzonder.
  “Je kunt pas loslaten, nadat je echt hebt vastgehouden”

  De therapie bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten (m.u.v. de schoolvakantie) op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, dus tijdig aanmelden is gewenst. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u mailen naar info@ec-tv.nl of naar contact@heliostherapie.nl.

  Er kan bij voldoende belangstelling ook in Drachten een rouwgroep van start gaan.

 • di
  06
  okt
  2020
  di
  08
  dec
  2020
  16.15-17.45Nijbeets, Tolhekbuurt 28 (praktijk dokter Stadt)

  De groep is een laagdrempelig trainingsaanbod voor kinderen om de emoties rond de scheiding van hun ouders op een creatieve en speelse wijze plek te geven. Het wordt gegeven aan kinderen van de basisschool leeftijd (groep 3 tot en met 8) in een kleinschalig groepje. In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur werken de kinderen aan de hand van het boek Kamil de groene kameleon van Danielle Steggink (Uitgeverij SWP). Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten en er wordt aan de hand daarvan met elkaar over gesproken en geoefend.

  Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats over de inhoud van de training en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan.

  De training is ontwikkeld door Praktijk Invia (www.praktijk-invia.nl) en Helios (www.heliostherapie.nl) en wordt gegeven door Christien Post van Helios en Dieneke Reitsema van Praktijk Invia.

  Denkt u dat uw kind baat kan hebben bij deze training en zou uw kind graag met andere kinderen zijn/haar ervaringen willen delen? Meld haar of hem dan aan! Doe dit op tijd omdat de groep snel vol loopt.  Aanmelden kan per mail