Agenda

 • di
  31
  aug
  2021
  di
  23
  nov
  2021
  16.15 - 17.45Helios, Drachten

  Je vleugels uitslaan en trost zijn op jezelf.

   

   

   

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot 13 jaar. In tien kleinschalige bijeenkomsten met vier kinderen wordt gewerkt aan het opbouwen van zelfvertrouwen  en het versterken van sociale vaardigheden . Er wordt gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

  Na de tweede groepsbijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin u als ouders geïnformeerd wordt over de opbouw van het programma en de werkvormen waarmee de kinderen gaan werken en de opdrachten die ze mee naar huis krijgen.

   

 • do
  20
  jan
  2022
  do
  24
  mrt
  2022
  18.30 - 20.30Groningen, EC-TV

   

  In samenwerking met het EC-TV in Groningen biedt Helios een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.

  Via beeldende werkvormen kunnen  deelnemers situaties en gevoelens vormgeven. Ook kan gewerkt worden aan een persoonlijk herdenkingsbeeld. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  "Ik vond het fijn om te horen dat  anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam."

  "Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten."

  "Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar."

   

  Praktisch: De groep vindt plaats vanaf januari 2022 op donderdag van 18.30 tot 20.30 in Groningen (aan kant van Drachten). De kosten kunnen wordt vaak (grotendeels) vergoed door de aanvullende verzekering. Aanmeldingen lopen via Helios.