Agenda

 • di
  17
  sep
  2019
  do
  12
  dec
  2019
  16:15Helios

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, bedoeld om zelfvertrouwen op te bouwen en sociale vaardigheden te versterken. Er wordt in tien groepssessies gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

   

 • wo
  01
  jan
  2020
  ma
  06
  apr
  2020
  drachten

  In verband met de corona crisis is de praktijk voor face to face contact gesloten. Wel is de praktijk telefonisch bereikbaar en kan zorg worden voortgezet via beeldbellen en thuisopdrachten.

   

 • di
  21
  jan
  2020
  di
  31
  mrt
  2020
  16.15-17.45Helios Drachten

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, bedoeld om zelfvertrouwen op te bouwen en sociale vaardigheden te versterken. Er wordt gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

 • do
  05
  mrt
  2020
  do
  30
  apr
  2020
  18.30 uurExpertisecentrum Trauma & Verlies Groningen

  Op donderdag 6 februari 2020 start een rouwgroep op basis van beeldende therapie. Deze rouwgroep is bedoeld voor mensen die kampen met gecompliceerde rouwklachten na het verlies van een dierbare.

  De combinatie van actief zichtbaar maken op persoonlijke wijze en delen met lotgenoten maakt deze groep bijzonder.
  “Je kunt pas loslaten, nadat je echt hebt vastgehouden”

  De therapie bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten (m.u.v. de schoolvakantie) op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, dus tijdig aanmelden is gewenst. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u mailen naar info@ec-tv.nl of naar contact@heliostherapie.nl.

  Er kan bij voldoende belangstelling ook in Drachten een rouwgroep van start gaan.

 • di
  06
  okt
  2020
  di
  08
  dec
  2020
  16.15-17.45Nijbeets, Tolhekbuurt 28 (praktijk dokter Stadt)

  De groep is een laagdrempelig trainingsaanbod voor kinderen om de emoties rond de scheiding van hun ouders op een creatieve en speelse wijze plek te geven. Het wordt gegeven aan kinderen van de basisschool leeftijd (groep 3 tot en met 8) in een kleinschalig groepje. In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur werken de kinderen aan de hand van het boek Kamil de groene kameleon van Danielle Steggink (Uitgeverij SWP). Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten en er wordt aan de hand daarvan met elkaar over gesproken en geoefend.

  Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats over de inhoud van de training en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan.

  De training is ontwikkeld door Praktijk Invia (www.praktijk-invia.nl) en Helios (www.heliostherapie.nl) en wordt gegeven door Christien Post van Helios en Dieneke Reitsema van Praktijk Invia.

  Denkt u dat uw kind baat kan hebben bij deze training en zou uw kind graag met andere kinderen zijn/haar ervaringen willen delen? Meld haar of hem dan aan! Doe dit op tijd omdat de groep snel vol loopt.  Aanmelden kan per mail

   

 • do
  14
  jan
  2021
  do
  11
  mrt
  2021
  18.30-20.30Groningen, Expertisecentrum Trauma en Verlies

  "beleven, voelen, vormgeven, stilstaan"

  Tussen maart en juli 2020 is met succes een rouwgroep aangeboden binnen de samenwerking tussen Helios en het Expertisecentrum Trauma en Verlies in Groningen. Hieraan willen we in 2021 vervolg geven. In de groep is ruimte voor (h) erkenning door contact met lotgenoten en er wordt beeldend vormgegeven aan herinneringen en gevoelens. Talent is niet nodig!

  Deze rouwgroep is bedoeld voor mensen die kampen met rouwklachten na het verlies van een dierbare. De therapie bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in een kleine groep van 4 tot 6 deelnemers. De groep gaat van start bij voldoende deelnemers.

  "Tijd en ruimte nemen om aan verdriet vorm te mogen geven"

   

 • di
  31
  aug
  2021
  di
  23
  nov
  2021
  16.15 - 17.45Helios, Drachten

  Je vleugels uitslaan en trost zijn op jezelf.

   

   

   

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot 13 jaar. In tien kleinschalige bijeenkomsten met vier kinderen wordt gewerkt aan het opbouwen van zelfvertrouwen  en het versterken van sociale vaardigheden . Er wordt gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

  Na de tweede groepsbijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin u als ouders geïnformeerd wordt over de opbouw van het programma en de werkvormen waarmee de kinderen gaan werken en de opdrachten die ze mee naar huis krijgen.

   

 • do
  07
  apr
  2022
  do
  09
  jun
  2022
  18.30 - 20.30Groningen, EC-TV

   

  In samenwerking met het EC-TV in Groningen biedt Helios een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.

  Via beeldende werkvormen kunnen  deelnemers situaties en gevoelens vormgeven. Ook kan gewerkt worden aan een persoonlijk herdenkingsbeeld. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  "Ik vond het fijn om te horen dat  anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam."

  "Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten."

  "Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar."

   

  Praktisch: De groep vindt plaats vanaf april 2022 op donderdag van 18.30 tot 20.30 in Groningen (aan kant van Drachten). De kosten kunnen wordt vaak (grotendeels) vergoed door de aanvullende verzekering. Aanmeldingen lopen via Helios.

   

 • di
  10
  mei
  2022
  di
  05
  jul
  2022
  15.00 -16.30 uurHelios Drachten

  Ontdek je eigen kleur is een laagdrempelige training voor kinderen  van gescheiden ouders in de basisschoolleeftijd groep 3- 8.

  In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur werken de kinderen aan de hand van het boek ‘Kamil de groene kameleon’ van Danielle Steggink (Uitgeverij SWP) met verschillende thema’s rondom de scheiding. Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten en er wordt aan de hand daarvan met elkaar over gesproken en geoefend.

  Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin ouders geïnformeerd worden over de inhoud van de training en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan. Nadat de training is gegeven bieden wij een individueel oudergesprek waarin de uitkomsten van de training met de ouders worden besproken.De training is ontwikkeld door Praktijk Invia en Helios en wordt gegeven door Christien Post van Helios en Dieneke Reitsema van Praktijk Invia.

   

 • do
  19
  jan
  2023
  do
  23
  mrt
  2023
  18.30 - 20.30EC-TV Groningen

  Vaak wordt gezegd dat je een overledene moet loslaten. In mijn behandelaanbod ga ik uit van het belang om eerst de verbinding te maken en die verbinding op een persoonlijke wijze tot uitdrukking te brengen, pas daarna kun je verder. Het uitdrukken van die verbinding kan heel goed met behulp van een persoonlijk beeld.

  In de rouwgroep wordt gewerkt met beeldend materiaal (krijt, klei, speksteen, verf, wol), met steeds een andere opdracht. Soms is de opdracht aan de hand van een lied, een verhaal of aan de hand van kaarten. Talent is niet belangrijk. In acht bijeenkomsten van 2 uur werk je in een kleine groep. Doordat het beeldend werken centraal staat wordt er niet de hele avond gepraat. Wel wordt het delen met lotgenoten als heel prettig ervaren door de deelnemers. Bij het aanbod wordt  uitgegaan van het volgen van alle bijeenkomsten.

  Praktisch:

  wekelijks op donderdagavond, van 19 januari tot 23 maart, met uitzondering van de voorjaarsvakantie.

  Locatie: EC-TV, Canadalaan 10 in Groningen. Vanuit Drachten is de locatie goed bereikbaar.

  Kosten: 55 euro per persoon per keer. Een deel kan worden gedeclareerd bij de aanvullende verzekering

  Informatie: contact@heliostherapie.nl of 06-49602946

   

 • do
  11
  jan
  2024
  do
  07
  mrt
  2024
  18.30 -20.30 uurEC-TV Groningen

  In Groningen (https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie , aan de Canadalaan 10) bied ik deze kleinschalige groep aan.

  Data: januari - maart 2024, op donderdag,  tijd: half 7 tot half 9

  Inhoudelijk: de kleinschalige groep is gericht op het plaats geven aan onverwerkt verlies door overlijden van een dierbaar persoon,  dat nog  een negatieve invloed heeft op het dagelijks leven.  Het kan ook gaan om recent verlies. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.   Talent is niet nodig!

  Er worden werkvormen aangedragen voor  de hele groep, die individueel worden uitgewerkt.    Het werk wordt met de deelnemers  besproken.  Er wordt gewerkt met klei,  verf, krijt , houtskool,  tekenmateriaal, papier,  collagemateriaal,  foto's,  stof van speksteen, enzovoort.  Er wordt  ook gewerkt  aan de hand van muziek, verhalen, gedichten of kunstafbeeldingen.

  Praktisch: het gaat om 8 bijeenkomsten van 2 uur, op de donderdagavond (half 7-half 9).  Kosten: 55 euro per keer.  Kosten kunnen soms worden gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Het is de bedoeling om alle sessies te volgen vanwege een opbouw in de werkvormen. Het is een gesloten groep, dat wil zeggen dat er tijdens het aanbod geen nieuwe mensen "instromen".

  Voor vergoeding via de aanvullende verzekering: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Voor informatie of aanmelden: contact@heliostherapie.nl

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  “Ik vond het fijn om te horen dat anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam.”

  “Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten.”

  “Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het samenzijn met de groep heeft mij bijzonder goed gedaan”

  "Fijn om het gevoel van verdriet in een werkstuk te verwerken aan de hand van opdrachten"

 • ma
  09
  sep
  2024
  ma
  16
  dec
  2024
  15.30-17.00Helios

  “Pauwer”  is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot  12 jaar om in een kleinschalige groep het zelfvertrouwen op te bouwen en sociale vaardigheden te versterken. Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten, verhalen, spelmateriaal  en er wordt met elkaar geoefend.

  De groep bestaat uit 10 bijeenkomsten en twee ouderavonden. Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin u geïnformeerd wordt  over de opbouw van de groep en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan.

   

   

 • di
  01
  okt
  2024
  di
  10
  dec
  2024
  18.30 - 20.30 uurEC-TV Groningen

  In samenwerking met het ECTV biedt Helios vanaf oktober 2024 opnieuw een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.  Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

  De groep vindt plaats  op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 bij het ECTV aan de Canadalaan 10 in Groningen. Zie voor alle data https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie/

  De kosten bedragen 55 euro per bijeenkomst en worden vaak (grotendeels) vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Voor vragen of om u aan te melden kunt u mailen naar contact@heliostherapie.nl.