- moeilijkheden op school
- spanningen thuis (bijvoorbeeld met je ouders)
- somberheid
- weinig zelfvertrouwen
- angsten (zoals faalangst)
- verdriet
- boosheid
- ben je chronisch ziek
- of heb je iemand verloren van wie je houdt of iets naars meegemaakt
Hier ga je werken met materiaal zoals verf, klei, krijt, steen, hout, mozaïek. Hierdoor kun je vooral spelen, doen en ervaren, zonder perse te hoeven praten over je problemen. Natuurlijk mag je wel praten. Het doet er niet toe of je goed kunt tekenen of kleien. Ik ga uit van jouw vraag en jouw eigen manier van werken.
Ook is beeldende gezinstherapie mogelijk. Door samen te leren werken kun je spelenderwijs positief contact met elkaar opdoen.
Vaktherapie is mogelijk van 5 tot 18 jaar. Belangrijke mensen om je heen, zoals je ouders, worden betrokken bij de therapie doordat geregeld gesprekken met ze plaatsvinden.
Therapie is ook mogelijk op jouw school. Wel gaat dit natuurlijk in overleg met de school en leerkrachten.
Visie: Problematisch gedrag wordt vanuit onderliggende affecten benaderd. De aanpak is ontwikkelingsgericht. Er wordt psycho educatie gegeven aan ouders, waardoor het kind thuis meer passende ondersteuning krijgt en de interactie tussen ouders en kind beter verloopt.
“Pauwer“, een groepsaanbod voor kinderen die voor zichzelf willen leren opkomen en hun zelfvertrouwen willen vergroten. Er wordt gewerkt aan de hand van verhalen, spelmateriaal, creatieve opdrachten en door met elkaar te oefenen. De groep gaat op in september 2024 van start op dinsdagmiddag (16.45 – 18.15 uur).
De therapeut is geschoold in de Affect regulerende vak Therapie (ArvT). In het onderstaand filmpje wordt de kracht van beeldende therapie of vaktherapie in een film uitgelegd: