Agenda

 • do
  19
  jan
  2023
  do
  23
  mrt
  2023
  18.30 - 20.30EC-TV Groningen

  Vaak wordt gezegd dat je een overledene moet loslaten. In mijn behandelaanbod ga ik uit van het belang om eerst de verbinding te maken en die verbinding op een persoonlijke wijze tot uitdrukking te brengen, pas daarna kun je verder. Het uitdrukken van die verbinding kan heel goed met behulp van een persoonlijk beeld.

  In de rouwgroep wordt gewerkt met beeldend materiaal (krijt, klei, speksteen, verf, wol), met steeds een andere opdracht. Soms is de opdracht aan de hand van een lied, een verhaal of aan de hand van kaarten. Talent is niet belangrijk. In acht bijeenkomsten van 2 uur werk je in een kleine groep. Doordat het beeldend werken centraal staat wordt er niet de hele avond gepraat. Wel wordt het delen met lotgenoten als heel prettig ervaren door de deelnemers. Bij het aanbod wordt  uitgegaan van het volgen van alle bijeenkomsten.

  Praktisch:

  wekelijks op donderdagavond, van 19 januari tot 23 maart, met uitzondering van de voorjaarsvakantie.

  Locatie: EC-TV, Canadalaan 10 in Groningen. Vanuit Drachten is de locatie goed bereikbaar.

  Kosten: 55 euro per persoon per keer. Een deel kan worden gedeclareerd bij de aanvullende verzekering

  Informatie: contact@heliostherapie.nl of 06-49602946

   

 • do
  05
  okt
  2023
  do
  07
  dec
  2023
  18.30 -20.30 uurEC-TV Groningen

  In Groningen (https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie , aan de Canadalaan 10) bied ik deze kleinschalige groep aan.

  Data: oktober - december 2023, op donderdag,  tijd: half 7 tot half 9

  Inhoudelijk: de kleinschalige groep is gericht op het plaats geven aan onverwerkt verlies door overlijden van een dierbaar persoon,  dat nog  een negatieve invloed heeft op het dagelijks leven.  Het kan ook gaan om recent verlies. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.   Talent is niet nodig!

  Er worden werkvormen aangedragen voor  de hele groep, die individueel worden uitgewerkt.    Het werk wordt met de deelnemers  besproken.  Er wordt gewerkt met klei,  verf, krijt , houtskool,  tekenmateriaal, papier,  collagemateriaal,  foto's,  stof van speksteen, enzovoort.  Er wordt  ook gewerkt  aan de hand van muziek, verhalen, gedichten of kunstafbeeldingen.

  Praktisch: het gaat om 8 bijeenkomsten van 2 uur, op de donderdagavond (half 7-half 9).  Kosten: 55 euro per keer (tarieven per 2023).  Kosten kunnen soms worden gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Het is de bedoeling om alle sessies te volgen vanwege een opbouw in de werkvormen. Het is een gesloten groep, dat wil zeggen dat er tijdens het aanbod geen nieuwe mensen "instromen".

  Voor vergoeding via de aanvullende verzekering: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Voor informatie of aanmelden: contact@heliostherapie.nl

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  “Ik vond het fijn om te horen dat anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam.”

  “Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten.”

  “Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het samenzijn met de groep heeft mij bijzonder goed gedaan”

  "Fijn om het gevoel van verdriet in een werkstuk te verwerken aan de hand van opdrachten"