Agenda

 • do
  11
  jan
  2024
  do
  07
  mrt
  2024
  18.30 -20.30 uurEC-TV Groningen

  In Groningen (https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie , aan de Canadalaan 10) bied ik deze kleinschalige groep aan.

  Data: januari - maart 2024, op donderdag,  tijd: half 7 tot half 9

  Inhoudelijk: de kleinschalige groep is gericht op het plaats geven aan onverwerkt verlies door overlijden van een dierbaar persoon,  dat nog  een negatieve invloed heeft op het dagelijks leven.  Het kan ook gaan om recent verlies. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.   Talent is niet nodig!

  Er worden werkvormen aangedragen voor  de hele groep, die individueel worden uitgewerkt.    Het werk wordt met de deelnemers  besproken.  Er wordt gewerkt met klei,  verf, krijt , houtskool,  tekenmateriaal, papier,  collagemateriaal,  foto's,  stof van speksteen, enzovoort.  Er wordt  ook gewerkt  aan de hand van muziek, verhalen, gedichten of kunstafbeeldingen.

  Praktisch: het gaat om 8 bijeenkomsten van 2 uur, op de donderdagavond (half 7-half 9).  Kosten: 55 euro per keer.  Kosten kunnen soms worden gedeclareerd via de aanvullende verzekering. Het is de bedoeling om alle sessies te volgen vanwege een opbouw in de werkvormen. Het is een gesloten groep, dat wil zeggen dat er tijdens het aanbod geen nieuwe mensen "instromen".

  Voor vergoeding via de aanvullende verzekering: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Voor informatie of aanmelden: contact@heliostherapie.nl

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  “Ik vond het fijn om te horen dat anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam.”

  “Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten.”

  “Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het samenzijn met de groep heeft mij bijzonder goed gedaan”

  "Fijn om het gevoel van verdriet in een werkstuk te verwerken aan de hand van opdrachten"

 • ma
  09
  sep
  2024
  ma
  16
  dec
  2024
  15.30-17.00Helios

  “Pauwer”  is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot  12 jaar om in een kleinschalige groep het zelfvertrouwen op te bouwen en sociale vaardigheden te versterken. Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten, verhalen, spelmateriaal  en er wordt met elkaar geoefend.

  De groep bestaat uit 10 bijeenkomsten en twee ouderavonden. Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin u geïnformeerd wordt  over de opbouw van de groep en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan.

   

   

 • di
  01
  okt
  2024
  di
  10
  dec
  2024
  18.30 - 20.30 uurEC-TV Groningen

  In samenwerking met het ECTV biedt Helios vanaf oktober 2024 opnieuw een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.  Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

  De groep vindt plaats  op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 bij het ECTV aan de Canadalaan 10 in Groningen. Zie voor alle data https://www.ec-tv.nl/beeldende-therapie/

  De kosten bedragen 55 euro per bijeenkomst en worden vaak (grotendeels) vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Voor vragen of om u aan te melden kunt u mailen naar contact@heliostherapie.nl.