Agenda

 • do
  07
  apr
  2022
  do
  09
  jun
  2022
  18.30 - 20.30Groningen, EC-TV

   

  In samenwerking met het EC-TV in Groningen biedt Helios een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.

  Via beeldende werkvormen kunnen  deelnemers situaties en gevoelens vormgeven. Ook kan gewerkt worden aan een persoonlijk herdenkingsbeeld. Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

  Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  "Ik vond het fijn om te horen dat  anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam."

  "Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten."

  "Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar."

   

  Praktisch: De groep vindt plaats vanaf april 2022 op donderdag van 18.30 tot 20.30 in Groningen (aan kant van Drachten). De kosten kunnen wordt vaak (grotendeels) vergoed door de aanvullende verzekering. Aanmeldingen lopen via Helios.

   

 • di
  10
  mei
  2022
  di
  05
  jul
  2022
  15.00 -16.30 uurHelios Drachten

  Ontdek je eigen kleur is een laagdrempelige training voor kinderen  van gescheiden ouders in de basisschoolleeftijd groep 3- 8.

  In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur werken de kinderen aan de hand van het boek ‘Kamil de groene kameleon’ van Danielle Steggink (Uitgeverij SWP) met verschillende thema’s rondom de scheiding. Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten en er wordt aan de hand daarvan met elkaar over gesproken en geoefend.

  Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin ouders geïnformeerd worden over de inhoud van de training en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan. Nadat de training is gegeven bieden wij een individueel oudergesprek waarin de uitkomsten van de training met de ouders worden besproken.De training is ontwikkeld door Praktijk Invia en Helios en wordt gegeven door Christien Post van Helios en Dieneke Reitsema van Praktijk Invia.