Agenda

 • do
  14
  jan
  2021
  do
  11
  mrt
  2021
  18.30-20.30Groningen, Expertisecentrum Trauma en Verlies

  "beleven, voelen, vormgeven, stilstaan"

  Tussen maart en juli 2020 is met succes een rouwgroep aangeboden binnen de samenwerking tussen Helios en het Expertisecentrum Trauma en Verlies in Groningen. Hieraan willen we in 2021 vervolg geven. In de groep is ruimte voor (h) erkenning door contact met lotgenoten en er wordt beeldend vormgegeven aan herinneringen en gevoelens. Talent is niet nodig!

  Deze rouwgroep is bedoeld voor mensen die kampen met rouwklachten na het verlies van een dierbare. De therapie bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in een kleine groep van 4 tot 6 deelnemers. De groep gaat van start bij voldoende deelnemers.

  "Tijd en ruimte nemen om aan verdriet vorm te mogen geven"

   

 • di
  31
  aug
  2021
  di
  23
  nov
  2021
  16.15 - 17.45Helios, Drachten

  Je vleugels uitslaan en trost zijn op jezelf.

   

   

   

  ‘Pauwer’ is een laagdrempelig aanbod voor kinderen van 8 tot 13 jaar. In tien kleinschalige bijeenkomsten met vier kinderen wordt gewerkt aan het opbouwen van zelfvertrouwen  en het versterken van sociale vaardigheden . Er wordt gewerkt met creatieve, beeldende opdrachten, verhalen en spelmateriaal. Veel van de opdrachten zijn samenwerkingsopdrachten, zodat de vaardigheden met elkaar kunnen worden geoefend.

  Na de tweede groepsbijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin u als ouders geïnformeerd wordt over de opbouw van het programma en de werkvormen waarmee de kinderen gaan werken en de opdrachten die ze mee naar huis krijgen.